Меню
Остання редакція: 20 лютого 2023

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ЕКОЛОГІЇ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ У МІЖНАРОДНОМУ ВЕБІНАРІ “DIAGNOSTYKA DRZEW W POLSCE – PO CO SEKCJA DIAGNOSTÓW DRZEW W PTD”

В четвер 16 лютого о 18 годині за центральним європейським часом на платформі ZOOM Секцією Діагностики Дерев Польського Товариства Дендрологічного (Sekcja Diagnostów Drzew Polskiego Towarzystwa Dendrologicznego) було проведено вебінар “Diagnostyka Drzew w Polsce – po co Sekcja Diagnostów Drzew w PTD” («Діагностика дерев Польщі – як діє Секція Діагностики Дерев в ПТД). В роботі вебінару активну участь прийняли викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського національного університету садівництва за технічної підтримки дійсного члена Польського Товариства Дендрологічного доктора с.-г. наук, професора Балабака О. А.

Польське дендрологічне товариство було засновано у Львові в 1924 році. Головним ініціатором був видатний польський ботанік та еколог доктор Шимон Вердак з кафедри лісової ботаніки Львівської політехніки, що стала центром товариства. Перший з’їзд Товариства після Другої світової війни відбувся в Корніку (Польща) 31 жовтня 1948 року. Метою товариства було, як одразу після створення, так і зараз є визначення оптимальних екологічних аспектів довкілля, вивчення стану дерев, насаджень, кущів і багаторічних рослин з точки зору екологічної науки, їх використання та декоративності, а також охорони, поширення інформації про життя рослин, їх вирощування та впровадження.

Під час вебінару піднімались теми діагностики насаджень рослин, обладнання та способів їх проведення, виконання робіт по видаленню аварійних дерев в умовах урбанізованого середовища у відповідності до законодавчих актів європейського зразка. Крім того надзвичайно цікавими були  методики та результати проведення екологічних опитувань населення щодо різних вікових категорій насаджень, породного складу, їх функціональності, безпеки та довговічності. Співробітники кафедри отримали досвід по організації заходів з популяризації екологічної науки, а також проведення заходів відповідного спрямування.

 

 

 

Доцент кафедри, к. с.-г. н. Алла БАЛАБАК