Меню
Остання редакція: 08 березеня 2024

Участь викладачів і студентів у вебінарі «Як формується екобезпекова і екологічна політика НАТО»

8 березня 2024 року викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності разом із студентами взяли участь у вебінарі, влаштованому асоціацією професіоналів довкілля PAEW, на тему: «Як формується екобезпекова і екологічна політика НАТО».

У порядку денному було обговорення наступним проблем:

1. Проблеми екобезпеки військового сектору в НАТО, зокрема, системи управління станом середовища у військовому секторі, система підготовки військових екологів у НАТО (Школа Верховного Головнокомандувача в Обераммергау, курси з екобезпеки в НАТО), стан справ з екобезпеки в ЗСУ, діяльність Центру європейської та євроатлантичної інтеграції за 2006-2024 рр. щодо переведення ЗСУ на стандарти НАТО в царині екобезпеки та підготовці військових екологів, головні проблеми з екобезпеки та збереження довкілля України в умовах воєнного стану та післявоєнного відродження.

2. Політика НАТО в сфері збереження довкілля під час навчальний і бойових операцій, особливості національного законодавства у цій сфері та під час проведення дво- і багатосторонніх військових операцій.

3. Взаємодія військових і цивільних структур у сфері екобезпеки та збереження довкілля (зокрема, результати візиту делегації України до Центру бойової підготовки Литовської Республіки імені Генерала Адольфаса Раманаускаса 21-26 січня 2024 року).

4. Особливості взаємодії військових і цивільних структур на прикладі військових об'єктів та територій та ПЗФ.

5. Екологічні та екобезпекові складові Національної системи стійкості. Які першочергові проблеми необхідно вирішити для подальшого вдосконалення НСС.

      

Дякуємо організаторам за цікаву інтелектуальну комунікацію та  за можливість стати учасниками такого важливого діалогу з науковою спільнотою.