Меню
Остання редакція: 22 грудня 2023

Щодо перспективного напряму патентного пошуку та інновацій у 2024 році

Відповідно до Концепції наукової та інноваційної діяльності Уманського національного університету садівництва, яка визначає стратегію утримання лідерських позицій закладу вищої освіти у проведенні фундаментальних та прикладних досліджень, розробці новітніх проєктів та технологій, забезпеченні їхньої конкурентоспроможності; з метою виконання Ліцензійних вимог провадження освітньої діяльності, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р., № 1187 на кафедрі екології та безпеки життєдіяльності відбувся науково-методичний семінар на тему: «Патентний пошук та інновації колективу кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського НУС у 2024 році».

       

Завідувач кафедри екології та безпеки життєдіяльності, канд. с.-г. наук, доцент Ольга ВАСИЛЕНКО наголосила на необхідності виконання підпунктів пункту 38 Ліцензійних вимог провадження освітньої діяльності щодо наявності у науково-педагогічних працівників патентів на винаходи, корисні моделі чи авторські свідоцтва тощо.

Доктор с.-г. наук, доцент Олександр БАЛАБАК поділився досвідом та власними наробками щодо оформлення об’єктів інтелектуальної власності, та окреслив перспективи найбільш вагомих досліджень відповідно до наукової теми роботи кафедри, які можуть бути запатентовані у 2024 календарному році.

Канд. с.-г. наук, доцент Алла БАЛАБАК наголосила на важливості подальшого впровадження об’єктів інтелектуальної власності у галузі екологічно-збалансованого природокористування у сфері аграрного виробництва.

Канд. біол. наук, доцент Наталія ГНАТЮК виступила з доповіддю: «Перспективи патентної діяльності на базі навчально-наукової лабораторії Екологічної конверсії».

Науково-методичний семінар мав конструктивне спрямування. У роботі зібрання взяли участь усі члени кафедри, здобувачі вищої освіти за ОС «доктор філософії». В обговоренні присутні ще раз підкреслили актуальність  оформлення об’єктів інтелектуальної власності та впровадження у сферу аграрного виробництва.