Меню
Остання редакція: 23 квітня 2024

Перші наукові пошуки майбутніх екологів Уманського національного університету садівництва

Здобуття знань, професійних умінь та навичок у сучасному закладі вищої освіти – це не лише навчання в аудиторіях, посилений «мозковий штурм» під час лекцій, кропітке виконання завдань лабораторних і практичних робіт і підготовка до семінарських занять. Це також набуття навичок наукового пошуку. Адже наука – рушій прогресу, це сила людства ХХІ століття. Простішими словами – це розумний інструмент, щоб бути успішною людиною, справжнім громадянином своєї держави, бути здатним до самореалізації.

Уманський національний університет садівництва – сучасний заклад вищої освіти, який не лише готує висококваліфікованих кадрів для сучасного ринку праці, але й здійснює підготовку науковців відповідних спеціальностей і галузей знань. Адже щоб стати доктором наук або PhD, потрібно пройти нелегкий шлях… А все починається зі студентських ІНДЗ, курсових робіт, перших тез та наукових статей…

11 квітня 2024 року на базі кафедри фізичної географії та картографії факультету геології, географії, рекреації і туризму Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбулася ХХХІІІ щорічна науково-практична конференція студентів та аспірантів «Географічні дослідження: історія, сучасність, перспективи», присвячена пам’яті професора Г.П. Дубинського https://physgeo.univer.kharkov.ua/news/11-04-24/. Конференція працювала за такими науковими секціями: фізична географія та геоекологія; географічна картографія, геоінформатика і кадастр; методика викладання географії і менеджмент освіти; рекреаційна географія, краєзнавство і туризм. 

На початку роботи науково-практичної конференції з вітальним словом до учасників виступила декан факультету геології, географії, рекреації і туризму, доктор географічних наук, професор Пересадько Віліна Анатоліївна.

Уманський національний університет садівництва представляла здобувач вищої освіти 1-го року навчання ОПП «Екологія» Курмаз Олександра, яка виступила на пленарному засіданні з доповіддю на тему: «Екооцінка рослинного компоненту селитебних ландшафтів: постановка проблеми» (науковий керівник – кандидат географічних наук, доцент кафедри екології та безпеки життєдіяльності Кравцова Ірина Віталіївна).

Студентські виступи були надзвичайно цікавими та різноплановими. Вони розкривали питання сучасного розуміння екології, природничої географії, основ раціонального природокористування та ГІС-технологій. Це були перші спроби оприлюднення наукових пошуків молоді. І варто зауважити, що досить вдалі та перспективні! Нам завжди потрібно пам’ятати, що все велике починається з малого! Постійна праця над собою – основа майбутнього успіху!