Меню
Остання редакція: 06 грудня 2023

Міжкафедральний науково-методичний семінар: «Земельні та мінеральні ресурси Центральної України як складова природно-ресурсного потенціалу регіону»

05 грудня 2023 року на базі кафедри екології та безпеки життєдіяльності (факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин) та кафедри агрохімії і ґрунтознавства (факультет агрономії) Уманського національного університету садівництва відбувся міжкафедральний науково-методичний семінар на тему: «Земельні та мінеральні ресурси Центральної України як складова природно-ресурсного потенціалу регіону». Захід приурочений відзначенню Всесвітнього дня ґрунтів. Місце проведення – геологічний музей Уманського національного університету садівництва.

У роботі науково-методичного зібрання взяли участь науково-педагогічні працівники двох структурних підрозділів університету. Тема для обговорення цікава, різнопланова та актуальна. Особливо, зважаючи на спеціалізацію освітньої, наукової складових роботи закладу вищої освіти та ті спеціальності й освітні програми, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Відповідно до програми роботи були заслухані доповіді, що розкривали актуальну проблематику сучасного ґрунтознавства, агрохімії, агроекології, конструктивної географії  та раціонального природокористування. Була проведена екскурсія експозиціями геологічного музею Уманського національного університету садівництва, які є прекрасним сучасним освітнім інструментом (доповідач: канд. с/г наук, доцент Андрій Тимофійович Мартинюк). Під час роботи науково-методичного семінару завідувач кафедри екології та безпеки життєдіяльності канд. с/г наук, доцент Ольга Володимирівна Василенко та д-р с/г наук, доцент Олександр Анатолійович Балабак передали до музею університету зразки гірських порід, які були зібрані під час навчальної екскурсії викладачами та здобувачами вищої освіти, які навчаються за ОПП «Екологія», на території Гайворонського родовища мігматитів (м. Гайворон Кіровоградська область). https://ecology.udau.edu.ua/ua/novini/navchalna-ekskursiya-ekologiv-na-gajvoronske-rodovishhe-migmatitiv.html

Робота міжкафедрального семінару мала конструктивний характер, наукова полеміка велася усіма учасниками зібрання, відбувся продуктивний обмін науковими думками та сучасною інформацією, що є надзвичайно важливим з погляду професійного вдосконалення. Кафедра екології та безпеки життєдіяльності вдячна дружній кафедрі агрохімії та ґрунтознавства за прекрасну роботу та можливість плідної співпраці.