Меню
Остання редакція: 24 квітня 2024

Грай, музико моя, і не зникай… Вивчаємо наше місто, а також дружимо…

Місто Умань – це не лише адміністративно-територіального центр Черкаської області. Це невелике, але, й водночас, і немале містечко Центральної України, яке має давню історію, дуже колоритну культуру, славиться Національним дендрологічним парком «Софіївка» НАН України. Є місцем паломництва брацлавських хасидів. Дуже компактне та комфортне місто у логістичному відношенні… Проте сьогодні ми не про туристичну атрактивність м. Умані.

Перспективність Умані та, власне, будь-якого населеного пункту обумовлена молоддю. У місті є багато закладів загальної середньої освіти, освітніх установ професійного спрямування та університетів. Особливим закладом вищої освіти зі старовинною історією, унікальною матеріально-технічною базою та, власне, географією є Уманський національний університет садівництва (до речі, у цьому році ми святкуємо 180-річчя! І це КРУТО!!!). Тут навчаються цікаві студенти, які на сьогодні здобувають такі професійні Skills, які, як-то кажуть, саме на часі!

Hard skills – це добре, проте варто пам’ятати і про духовну складову нашого життя. З метою формування всебічно і гармонійно розвиненої особистості сучасного українського суспільства професорсько-викладацький склад університету вдало реалізовує триєдину мету і не лише в освітньому процесі загалом, але і у виховному зокрема.

23 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин ОПП «Екологія» та ОПП «Біологія» під керівництвом науково-педагогічних працівників факультету (к.с.-г.н., доц., завідувач кафедри біології Розборська Лариса Василівна; к.геогр.н., доцент кафедри екології та безпеки життєдіяльності Кравцова Ірина Віталіївна) відвідали Уманський обласний музичний фаховий коледж ім. П. Демуцького (http://www.umuz.16mb.com/index.html).

Екскурсію коледжем провела Даценко Наталія Василівна – викладач вищої категорії циклової комісії теорії музики. Гостинно приймав викладацький та студентський колектив закладу професійної освіти. Познайомилися з історією закладу. Мали змогу зазирнути у навчальні аудиторії таких відділів: фортепіано; народних інструментів; співу; хорового диригування; теорії музики; оркестрових струнних інструментів; оркестрових духових інструментів. Побачили, а головне, почули як звучить фортепіано, скрипка, бандура, домра, тромбон та багато інших інструментів, віртуозне володіння якими демонстрували вихованці музичного коледжу.

Прекрасний заклад! Прекрасний педагогічний колектив! Надзвичайно талановиті студенти, які навчаються у музичному фаховому коледжі. Вони створили справжнє свято музики, яка линула зі сцени актової зали, маленьких аудиторій… Здавалося, кожний куточок мелодіював…

Висловлюємо слова щирої вдячності за співпрацю а, особливо, за ту красу, яку нам подарували студенти та викладачі! Ту велич музики, якою вони наповнили наші серця та душі! Адже, як написала українська поетеса Ліна Костенко: «… Мені здається, музика – космічна. Найбільш космічна із усіх мистецтв. Я часом думаю, що музика походить ще з позивних із космосу крізь хаос. А особливо – скрипка і орган. В його акордах чутно кроки Бога».

Feedback

Відвідавши музичний коледж, я відчула неймовірну енергію та творчий потенціал. Талановиті студенти та викладачі, які живуть своєю справою.

Григораш Анастасія, студентка 11-ек групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин

Niesamowite szczęście, radość i ulga, jak powrót do domu po 10 latach. Niesamowita i interesująca podróż, która była nie tylko przyjemna, ale także nostalgiczna

Курмаз Олександра, студентка 11-ек групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин