Меню
Остання редакція: 23 червня 2023

Звітування учасників студентського гуртка «Екологія»

Мета діяльності гуртка «Екологія» при кафедрі екології та безпеки життєдіяльності – створення умов для розвитку науково-дослідницької діяльності у галузі екологічної безпеки та моніторингу довкілля шляхом формування навичок проведення наукових досліджень, опису отриманих результатів та формування наукових праць студентів.

Головними завданнями гуртка є підвищення творчої активності студентів, розвиток їхніх здібностей та нахилів до самостійної дослідницької діяльності.

Для реалізації цього завдання в травні–червні поточного навчального року учасники студентського гуртка разом із керівником гуртка доцентом кафедри Балабак А.В. та викладачами кафедри Василенко О.В, Нікітіною О.В. та Гнатюк Н.О. провели ряд цікавих досліджень.

Перш за все, силами викладачів та активу гуртка був оновлений виставковий експонат «Макет екологічного господарства», який дає можливість наочно зрозуміти, як організувати органічну тваринницьку ферму абсолютно не залежною від традиційних джерел енергії шляхом поєднання об’єктів різних видів альтернативної енергетики.

               

Крім того, було започатковано два нових дослідницьких проекти.

Перший із них – «Моніторинг забруднення чадним газом території м. Умань»(виконавці – студенти ОС «Бакалавр» та «Молодший бакалавр» спеціальності 101 "Екологія"). 

    

Другий – Фітоіндикація малих або паркових водойм (виконавці – студенти ОС «Магістр» спеціальності 101 «Екологія»).

           

Такі дослідницькі роботи стануть основою підготовки студентів до участі у конкурсах студентських наукових робіт.