Меню
Остання редакція: 27 травня 2024

ЗУСТРІЧІ ІЗ ПРОФЕСІОНАЛАМИ-ПРАКТИКАМИ, ПРИУРОЧЕНІ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ БІОЛОГІЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ

22 травня в рамках  Міжнародного дня біологічного різноманіття була проведена тематична виховна година зі студентами освітніх програм "Магістр", "Бакалавр". Організаторами заходу були кафедра екології та безпеки життєдіяльності та кафедра біології.

Метою заходу є навчально-науково-виховна та просвітницька діяльність зі збереження біорізноманіття в Україні.

На заході були присутні запрошені професіонали-практики:

Василюк Олексій Володимирович – голова природоохоронної групи України, еколог, зоолог;

 Заіменко Наталія Василівна - директор Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України, доктор біологічних наук, професор, член-кореспондент НАН України;

Мамчур Тетяна Василівна – кандидат с-г наук, доцент кафедра біології, куратор гербарію УНУС;

 Шиндер Олександр Іванович -   старший науковий співробітник відділу природної флори Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України, кандидат біологічних наук.

Міжнародний День біорізноманіття –  це нагода звернути увагу на актуальні проблеми збереження біоти, яка є фундаментом духовного і фізичного здоров’я будь-якої нації.

У реаліях,  коли людство вимушене переглянути своє ставлення до навколишнього природного середовища, одне є зрозумілим: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми повністю залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком.

2024 рік – це рік, коли, як ніколи, світ може сигналізувати про сильну волю до глобальних дій, які здатні запобігти  втраті біорізноманіття на користь людям та всьому живому на Землі.