Меню
Остання редакція: 17 жовтня 2022

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА «ЕКОЛОГІЯ». АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ

Однією з ключових складових внутрішньої системи забезпечення якості у закладах вищої освіти є університетська система забезпечення академічної доброчесності, яка визначає загальноприйняті світовою спільнотою стандарти здійснення освітньої та наукової діяльності здобувачами вищої освіти і співробітниками університету й створює середовище нульової терпимості до порушень академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин.

Академічна доброчесність ‑ це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та  провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень

Керівником гуртка (Балабак А. В.) було представлено презентацію з питань академічної доброчесності Уманського національного університету садівництва. Студенти ознайомилися з основними принципами академічної доброчесності, якими повинні керуватися учасники освітнього процесу, порядком реалізації політики академічної доброчесності в університеті, основними видами порушень, а також відповідальністю здобувачів вищої освіти за порушення академічної доброчесності під час навчання в університеті.

Якість та авторитетність результатів наукових досліджень можлива лише за умови чесної реалізації дослідницького процесу без застосування неприйнятних у науковій спільноті практик з фактами порушення академічної доброчесності.