Меню
Остання редакція: 11 жовтня 2024

Студентський науковий гурток кафедри екології та безпеки життєдіяльності

У вересні відбулися засідання студентського наукового гуртка кафедри екології та безпеки життєдіяльності. На першому засіданні керівник гуртка, Балабак А. В., привітала гуртківців та побажала усім успіхів, викладачі та студенти обговорили і затвердити план роботи гуртка на 2024-2025 н. р. та обрали старосту гуртка.

  

На другому засіданні здобувачі освітнього рівня магістр першого курсу ознайомилися з тематикою наукових досліджень кафедри екології та безпеки життєдіяльності та визначились з темами кваліфікаційних робіт і у вересні було розпочато роботу над дослідженнями.

       

Особливий інтерес викликали дослідження, які були проведенні на третьому засіданні гуртка «Нітрати та нітрити в продуктах харчування. Шляхи зменшення накопичення нітратів», гуртківці надали оцінку вмісту нітратів у рослинній сільськогосподарській продукції Уманського НУС та визначили вміст нітратів у воді з різних місць походження.

    

Студенти-екологи обговорили причини порушень у стані здоров’я людини, які можуть бути викликані нітратним забрудненням, також зазначили, що істотно важливим у вирішенні даної проблеми є визначення джерел забруднення нітратами, їхнє усунення і введення постійного суворого контролю на всіх етапах виробництва, переробки, збереження і споживання продуктів харчування.

Бажаємо успіхів у навчанні, науковій та інших сферах діяльності нашим гуртківцям!

 

Алла БАЛАБАК, 

керівник гуртка кафедри екології

та безпеки життєдіяльності