Меню
Остання редакція: 05 березеня 2024

Профорієнтаційна зустріч з вчителями Новомиргородського району Кіровоградської області

Високоякісна профорієнтаційна робота в університеті має вагоме значення для майбутнього здобувачів освіти. Це допомагає зорієнтувати та підготувати їх до професійної діяльності, надаючи корисну інформацію щодо розуміння світу праці, включаючи бачення власної кар’єрної траєкторії.

29 лютого 2024 року на кафедрі екології та безпеки життєдіяльності відбулась профорієнтаційна зустріч із вчителями ліцеїв Новомиргородського району Кіровоградської області. Вчителі побачили основні лабораторії університету, ознайомились із новітнім обладнанням, відвідали оранжерею та гербарну кімнату.

На основі підписаного договору про співпрацю домовлено про сприяння ліцеям у впровадженні профільної середньої освіти у цьому регіоні. Основні завдання такої освіти — розкрити здібності й нахили молодої людини для того, щоб вона надалі змогла себе успішно реалізувати на ринку праці.

Основні форми взаємодії нашого університету зі школами на сучасному етапі наступні: навчально-методична взаємодія, яка включає в себе підготовку та апробацію підручників, навчальних і методичних посібників для учнів і вчителів, які працюють в школі, контакти вчителів шкіл з викладачами з метою консультацій та обміну досвідом; науково-методична робота, яка передбачає проведення спільних круглих столів з найбільш важливих питань спільної діяльності, організацію методичних семінарів при кафедрі з участю вчителів, рецензування викладачами вишу дослідницьких і проектних робіт учнів шкіл, залучення до участі в науково-практичних конференціях, організація на базі університету роботи факультативів і наукових гуртків, орієнтованих на учнів ліцеїв.