Меню
Остання редакція: 25 квітня 2023

Навчально-виховний проект присвячений Всесвітньому дню Землі

22 квітня – Всесвітній День Землі (International Mother Earth Day). Це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Для забезпечення істотного поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища в країні щороку у цей час проводяться різноманітні екологічні заходи.

Цього року студенти і викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності започаткували навчально-виховний проект присвячений моніторингу навколишнього середовища на території студентського містечка та прилеглих районів. Студенти мали можливість оцінити якість атмосферного повітря, акустичне забруднення територій, що межують із автодорогою, рівень радіаційного забруднення.

Такі заходи дозволяють краще пояснити студентам наслідки антропогенної діяльності людей на довкілля та стан їх здоров’я.