Меню
Остання редакція: 06 липня 2022

Навчальна практика студентів спеціальності 101 «Екологія»

Відбулася навчальна практика студентів спеціальності 101 «Екологія».

Практична підготовка студентів університету є обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти і має на меті набуття студентом професійних компетенцій. Перед проходженням навчальної практики студенту формулюється завдання для того, щоб під час практики закріпити та поглибити знання з різних дисциплін.

Навчальна практика проводиться студентам 11 мб-ек групи після закінчення другого семестру першого курсу, а студентам 21-ек групи після закінчення четвертого семестру другого курсу. У зв’язку із дистанційною формою навчання викладачі доводили до відома студентів інформацію та надавали пояснення відразу на відповідних локаціях.

Серед різноманітності екосистем, що зустрічалися студентам були лісові рівнинні ландшафти, болотні і лучні ландшафти, акваландшафти, урболандшафти, на території яких студентами було проведено спостереження їх екологічного стану у сучасних умовах, сформовано відповідні висновки.

Швидко промайнув час проходження навчальної практики. Виконання програми практики було захоплюючим для студентів, адже отримано, як нові знання, так і застосовано практичні навички із курсів дисциплін, що вивчаються.