Меню
Остання редакція: 08 лютого 2024

МІЖНАРОДНИЙ ВЕБІНАР „HISTORIA NATURALNA, POMNIKI PRZYODY I NAUKA ODYVAELSKA”

Співробітники кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського національного університету садівництва та учасники студентського наукового гуртка «Екологія» 10 січня 2024 року прийняли активну участь у вебінарі організованому Польським товариством дендрологічним (Polskie Towarzystwo Dendrologiczne), де заслухали доповідь пана АДАМА ЮЗВАКА (ADAM JUZVAK) на тему: «ПРИРОДНИЧА ІСТОРІЯ, ПРИРОДНІ ПАМ’ЯТКИ ТА ГРОМАДСЬКА НАУКА».

Під час роботи вебінару було проаналізовано етапи створення і розвитку європейської та загальносвітової природничої науки, сучасного стану пам’яток природи, природозахисного законодавства, а також проведення заходів по його популяризації.

Доповідачем  було представлено  значну кількість архівних матеріалів, історичних ілюстрацій та власних доробок по систематизації та оцінці представленого матеріалу. Особливий інтерес учасників зібрання викликала надзвичайно якісна підготовка самої презентації та відповідні коментарі до слайдів.

В результаті проведеної зустрічі викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського національного університету садівництва разом з студентами, що є учасниками студентського наукового гуртка «Екологія» мали можливість поспілкуватись з провідними європейськими вченими, прийняти участь в обговоренні нагальних природоохоронних питань та отримати знання, які можна буде використати в поточній програмі досліджень та навчального процесу.