Меню
Остання редакція: 28 березеня 2024

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ ЕКОЛОГІВ

Викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського національного університету садівництва, актив студентського наукового гуртка «Екологія» (УНУС) та члени Уманської філії Української екологічної асоціації «Зелений світ» 5 березня 2024 року прийняли участь у вебінарі організованому Польським товариством дендрологічним (Polskie Towarzystwo Dendrologiczne), де заслухали доповідь доктора наук, професора БЕТИ ПАХНОВСЬКОЇ (BEATEY PACHNOWSKIEJ) на тему: «СТАНДАРТИ В АРБОРИСТИЦІ ТА ОЦІНЦІ ДЕРЕВ. ЩО МАЄМО (НА 3.2024) І НА ЩО МОЖЕМО СПОДІВАТИСЬ В КОРОТКІЙ ПЕРСПЕКТИВІ – ПРАЦЯ, ОСНАЩЕННЯ, КОМПЕТЕНЦІЇ І СЕРТИФІКАЦІЯ».

Вебінар був присвячений обговоренню та ознайомленню учасників з реаліями стандартизації проведення арбористичних робіт в умовах селітебних територій з консультативним супроводом відповідних фахівців.

Пані БЕТА ПАХНОВСЬКА в своїй доповіді надала значну кількість фактичного матеріалу, ознайомила з інтернет-посиланнями та друкованими джерелами. Особливий інтерес учасників зібрання викликала надзвичайно якісна та насичена підготовка презентації та професійні коментарі до слайдів, а також можливість працювати з україномовними спеціалізованими офіційними джерелами  польських видавництв.

Після доповіді та проведених активних дебатів з доповідачем та іншими учасниками вебінару, викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського національного університету садівництва, учасники студентського наукового гуртка «Екологія» (УНУС) та члени Уманської філії Української екологічної асоціації «Зелений світ» мали можливість обговорити сучасні реалії аналогічних питань в Україні та способи їх вирішення, які можна буде використати в поточній програмі досліджень та навчальному процесі.

 

Доцент кафедри екології

та безпеки життєдіяльності

Уманського університету садівництва,

доктор с.-г. наук, професор                                       Олександр БАЛАБАК