Меню
Остання редакція: 18 травня 2022

Міжкафедральний науково-дискусійний семінар «Екологічне овочівництво»

Міжкафедральний науково-дискусійний семінар «Екологічне овочівництво»

18 травня 2022 року відбувся міжкафедральний науково-дискусійний семінар «Екологічне овочівництво», у якому взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри екології та безпеки життєдіяльності та кафедри овочівництва.

За задумом організаторів захід передбачав виступ стейкхолдера освітніх програм спеціальності «Екологія» Євгена Красовського, директора Уманського міськрайонного центру Всеукраїнської громадської організації «Клуб органічного землеробства» та дуже цікаву доповідь менеджера селекційно-дослідної станції ТОВ «Нунемс Україна» Костянтина Шевчука.

Семінар об’єднав наукові інтереси обох кафедр в галузі вирощування екологічно-безпечної продукції овочівництва. Зокрема, було проаналізовано сучасний стан екологічного вирощування овочів в Україні та відзначено пріоритетність біодинамічних технологій. Дана тема є дуже актуальною, адже біодинаміка шукає способи зцілення всієї Землі: практики активно діють у напрямі покращення здоров‘я ґрунту, продуктів, вирощених на ній, тварин, що годуються з неї, і на саму людину. Євген Красовський розкрив роль біодинамічних препаратів в органічному овочівництві, які не дають значного збільшення урожаю, але вони покращують його якість, роблять рослини здоровішими, захищають їх від шкідників, продовжують терміни якісного збереження продукції і нейтралізують важкі метали та радіацію в ґрунті. Його підтримав Костянтин Шевчук інформацією про те наскільки важко виростити таку продукцію в сучасних умовах.

Цікава і не зовсім звична для науковців-практиків тема неабияк зацікавила учасників заходу, відбулись палкі обговорення кожної доповіді. Це був справжній обмін цікавими ідеями! Дякуємо доповідачам, організаторам та учасникам!