Меню
Остання редакція: 08 січня 2024

Ми працюємо над тим, щоб бути актуальними завтра! Про участь у роботі щорічного студентського мотиваційного форуму.

Професорсько-викладацький склад кафедри екології та безпеки життєдіяльності наполегливо та систематично працює над тим, щоб здобувачі вищої освіти зі спеціальності 101 «Екологія» освітніх ступенів «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр» та «доктор філософії» отримували якісну професійну підготовку та були конкурентоспроможними на сучасному українському ринку праці. Окрім роботи в аудиторіях, спеціалізованих навчальних лабораторіях, інформаційно-освітньому середовищі Moodle, віртуальних лабораторіях Labster важливим інструментом професійного становлення молоді є участь у роботі різноманітних наукових зібрань, круглих столів, форумів. Такі заходи збирають не лише науковців, здобувачів вищої освіти, але й стейкхолдерів, представників різноманітних громадських організацій і просто цікавих людей.

Наприкінці грудня 2023 року відбувся IV щорічний студентський мотиваційний форум-2023 «Фахівці довкілля: зелена відбудова України та міжнародні тренди». Організатор заходу – Professional Association Of Environmentalists Of The World (PAEW) https://ukraine-oss.com/iv-shhorichnyj-studentskyj-ekoforum-vidbudetsya-19-grudnya/. Формат роботи – online. Форум зібрав понад 360 учасників, які були представниками понад 40 провідних закладів освіти України. Серед зареєстрованих і тих, хто працював в ефірі, були здобувачі вищої освіти Уманського національного університету садівництва, які навчаються за ОПП «Екологія».

Порядок денний стосувався розгляду актуальних екологічних питань сьогодення. Учасники форуму вели мову про: міжнародні екологічні тренди 2023 року, повʼязані з Европейським зеленим курсом;  проблеми загазованості повітря та надлишку карбону; парниковий ефект. Також детально було опрацьоване питання наслідків війни для навколишнього середовища України; методи та плани вирішення цієї проблеми; порушене завдання рекультивації забруднених територій, з подальшим їх використання у сільському господарстві. Варто зазначити, що окремим питанням роботи екологічного зібрання був аналіз вимог до професії «еколог», які висувають провідні українські кампанії. Учасникам форуму наголосили на тому, щоб бути успішним потрібно мати ґрунтовні знання з обраної професії, вільно володіти іноземною мовою, а також важливу роль відіграють soft skills, а саме: важливими є особиста мотивація та бажання кандидата безперервно розвиватися у професійній діяльності.

     

Молодь, яка навчається в стінах провідного університету України, Уманського національного університету садівництва, розуміє, що їхні знання, сили та наполегливість ВЖЕ потрібні для воєнної та поствоєнної зеленої відбудови нашої держави, для екотрансформації всіх сфер та галузей української економіки та життя.