Меню
Остання редакція: 04 жовтня 2023

Козацькому роду нема переводу…

Виховання молоді є важливою складовою сучасного освітнього процесу в Уманському національному університеті садівництва. Шанування народних традицій та звичаїв, плекання рідної мови, формування самобутньої атмосфери – все це є основою формування у молоді поваги до України, історії українського державотворення, патріотизму.

Козацтво відіграло важливу роль в становленні української держави. Козаками ставали вільні люди, які прагнули захищати Батьківщину від ворогів. Враховуючи історичне значення та вагомий внесок у сучасну боротьбу за незалежність, у 1999 році Указом Президента в Україні запровадили День українського козацтва, який відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки завжди шанували Богоматір, яка вважалася їхньою покровителькою. У день святкування вони організовували Велику раду, на якій обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами. Цьогоріч в Україні день козацтва відзначають 01 жовтня.

Тож велика козацька родина Уманського національного університету садівництва організувала «Велику раду», на яку зібралася славна студентська спільнота, щоб взяти участь у козацьких забавах.

У козацьких іграх взяли участь сім куренів. До складу куреня факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин увійшли студенти-екологи. Козацькі забави передбачали проходження таких випробувань: козацька естафета, вправляння в ораторському мистецтві, написання листа «турецькому султану» тощо.

Козаки-екологи вправно виконали завдання, гарно вболівали один за одного. Сміливі та завзяті. Дотепні та кмітливі! Сильні та гонорові! Славиться українська земля людьми, а кафедра екології та безпеки життєдіяльності пишається студентами-екологами! Козацькому роду нема переводу!