Меню
Остання редакція: 07 жовтня 2024

ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ-ЕКОЛОГІВ НА МЕТЕОСТАНЦІЮ

В кінці вересня студенти спеціальності 101 Екологія та викладачі кафедри екології та безпеки життєдіяльності здійснили екскурсію на метеостанцію нашого міста.

Черговий метеоролог розповіла студентам про нелегку працю метеорологів. Ця станція працює 24 години на добу безперервно. Кожні 3 години черговий працівник знімає показники метеорологічних приладів: барометра, термометра, плювіографа, флюгера, гігрометра, опадоміра. А ще тут вимірюють висоту снігового покриву, температуру ґрунту на поверхні та на глибині 25 см, висоту хмар. Потім ці дані обробляються і через мережу інтернет  передаються у Київський гідрометеоцентр, де разом із даними інших метеостанцій служать основою метеопрогнозів.

    

Студенти відвідали робочі місця інженерів-синоптиків, які показали, як дані спостереження обробляють за допомогою спеціальних комп’ютерних програм. На практиці студенти і викладачі змогли побачити, як працівник метеостанції проводить спостереження за погодою. Зняли показники температури землі на різних глибинах. Неабияке захоплення у всіх викликало зняття показників з приладів і складання прогнозу погоди.

  

Дякуємо працівникам метеостанції за можливість отримати нові знання та досвід!