Меню
Остання редакція: 15 жовтня 2021

Альтернативна енергетика – шлях до екологізації життя та економічного розвитку

4.10.2021 відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Прикладна екологія» для студентів спеціальності 101 «Екологія» на тему: «Використання альтернативних джерел енергії». Мета заняття полягає у формуванні у студентів комплексу знань і необхідних практичних навичок в області досягнень видобутку енергії за допомогою альтернативних джерел.

Ст. викладач кафедри екології та безпеки життєдіяльності Сорока Л.В. продемонструвала студентам принцип роботи сонячної батареї, або фотомодуля, який заснований на високотехнологічній, проте водночас такій простій технології перетворення сонячного світла в електроенергію. 

Завдяки своїй особливій функції фотоелектрична система генерує постійний струм. Однак змінний струм необхідний, щоб мати можливість використовувати електричну енергію в домашніх умовах або подавати її в мережу загального користування. Перетворення здійснюється так званими інверторами (також сонячними інверторами), які є важливою частиною кожної сонячної енергетичної системи. 

Студенти ознайомились із певними видами інверторів і мали змогу відстежити весь процес перетворення сонячної енергії у електричну енергію, що живить звичайну настільну лампу. Крім того, до їхньої уваги було представлено макет екологічного фермерського господарства із розвиненою системою продукування і використання альтернативної енергії.