Меню
Остання редакція: 04 червня 2019

Акція «Чисте довкілля – чисте сумління»

Акція «Чисте довкілля – чисте сумління»

 

Світова спільнота вже не один рік поспіль попереджає про катастрофічні наслідки сучасних проблем довкілля, які потребують негайного вирішення. Забруднення повітря і води, глобальне потепління, деградація природних ресурсів, вирубка лісів – все це результат людської діяльності. За кілька останніх десятиліть ще однією глобальною проблемою людства стало накопичення сміття.

Вирішення цієї проблеми потребує чималих зусиль і стосується вона кожного. Україна поки що робить перші кроки у вирішенні сміттєвого питання. Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі на Львівщині оголила проблему поводження з відходами і в інших регіонах. За підрахунками активістів-екологів, сьогодні сьома частина країни потопає у смітті. Щодня кожен українець «виробляє» близько кілограма непотребу. Тільки офіційні звалища займають територію в 43 тисячі квадратних кілометрів, а це ні багато ні мало – площа Данії.

Крім того, на сьогоднішній день великою проблемою є стихійні сміттєзвалища, а кількість їх щороку зростає. Саме вони є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Навколишні посадки, балки і ліси обросли несанкціонованими звалищами. Тонни сміття викидаються на узбіччя доріг та лісів. Найбільше лихо для природи – залишені після пікніків пляшки, пакети, одноразовий посуд, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями. Прикро, що територія нашого студмістечка стала місцем, куди зручно й, головне, безкарно, можна викидати різний непотріб.

Саме тому з метою очищення території студентського містечка від сміття 4 червня 2019 року, напередодні Всесвітнього дня захисту навколишнього середовища, студенти-екологи нашого ВУЗу провели акцію «Чисте довкілля – чисте сумління». За декілька годин плідної праці була зібрана та відсортована велика кількість сміття. Активна праця на свіжому повітрі принесла задоволення, а свіжа весняна зелень чистої території університету буде радувати погляди.

Ми господарі свого дому і розуміємо: «Чиста територія – чисте місто, а отже і чиста Україна»