Меню
Остання редакція: 25 вересня 2023

22 вересня - День без автомобіля: вибір на користь планети та здоров'я

22 вересня щорічно відзначається "День без автомобіля", святковий день, присвячений зменшенню використання автомобілів на користь більш екологічних видів транспорту. Ця ініціатива має на меті звернути увагу суспільства на проблеми забруднення навколишнього середовища та змусити нас думати про більш екологічні та здорові альтернативи.

Основні цілі та завдання:

  1. Зменшення забруднення повітря: зупинка використання автомобілів на день сприяє значному зменшенню викидів шкідливих газів, що є ключовим чинником погіршення якості повітря та загального здоров'я.
  2. Популяризація екологічних транспортних засобів: день без автомобіля стимулює використання екологічних альтернатив, таких як велосипеди, електроскутери, громадський транспорт та пішохідний рух.
  3. Сприяння здоров'ю та фізичній активності: проходження шляху пішки або на велосипеді сприяє підтримці активного способу життя, збільшує фізичну активність та поліпшує загальний стан здоров'я.
  4. Формування екологічної свідомості: Ця ініціатива надає можливість кожному задуматися над своїм внеском у збереження планети та поширенням свідомого споживача та громадянина.

Викладачі кафедри екології та БЖД приєднались до цієї акції, приїхавши на роботу на велосипедах, зробили маленький, але важливий крок до збереження навколишнього середовища та свого власного здоров'я. Це запрошення до спільної дії для покращення нашого світу.