Меню
Остання редакція: 15 березеня 2016

11 березня відбулася зустріч з випускницею кафедри 2015 р, яка презентувала проект «МЕГА» ‒ Майстерня екологічного громадського активіста

11 березня 2016 р. на кафедрі екології та безпеки життєдіяльності Уманського НУС відбулося позачергове розширене засідання студентського наукового гуртка, ініційоване випускницею кафедри 2015 р., власницею «Червоного» диплома спеціаліста за фахом 7.04010601 «Екологія та охорона навколишнього середовища» Юлією Лисянською (Чалапчій).

На засіданні були присутні: гуртківці, зацікавлені студенти-екологи, завідувач кафедрою ‒ професор, доктор географічних наук Сергій Петрович Сонько, керівник гуртка ‒ доцент кафедри, кандидат біологічних наук Ірина Прохорівна Суханова, професор кафедри ‒ доктор географічних наук Юрій Олександрович Кисельов, доценти кафедри – кандидати с.-г. наук Ольга Володимирівна Василенко, Тетяна Миколаївна Пушкарьова-Безділь, Алла Василівна Балабак, старший викладач кафедри ‒ кандидат економічних наук Марина Анатоліївна Щетина.

Представив Юлію нинішнім студентам-екологам завідувач кафедрою Сонько С. П.

Юлія презентувала проект «МЕГА» ‒ Майстерню екологічного громадського активіста, відвідувачкою якої їй поталанило бути.

Увазі присутніх був наданий цікавий відеоряд про організатора проекту, роботу «майстерні» на першому етапі,  презентувалась Міжнародна екологічна ініціатива «Дерева Миру», яка буде проводитись у цьому році вперше в м. Умань, а Юлія буде її координатором.

Серед презентованих студентам заходів був «Енерджайзеркемп», який проходить щорічно на території національного природного парку «Бузький Гард»; освітній проект «StudyTourstoPoland» - одна з перших польських циклічних програм, що спрямовані на молодь зі Східної Європи. До участі в цій програмі запрошуються здібні студенти віком від 18 до 21 року з Білорусі, Молдови, України та Російської Федерації.

Також Юлія представила програму Еразмус+ - програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту.

Були також представлені неурядові екологічні організації, як Всеукраїнські, так і Міжнародні: Українське товариство охорони природи, Національний екологічний центр України, AIESEC, Спілка збереження дикої природи та WorldWideFundforNature.

Крім того, студенти отримали змогу познайомились з інформаційними центрами, які стануть їм у пригоді для пошуку в майбутньому грантів на розвиток своїх екологічних ініціатив.

Кафедра вдячна Юлії за її ініціативу та надану викладачам можливість пишатися своїми випускниками.