Меню
Остання редакція: 04 листопада 2016

Зустріч з головою парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи М.В. Томенком

4 грудня 2015 року в актовій залі Уманського національного університету садівництва відбулася зустріч студентів-екологів та науково-педагогічних працівників кафедри екології та безпеки життєдіяльності з Народним депутатом України, головою парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Миколою Володимировичем Томенком.

Серед широкого кола розглянутих питань, що стосувались як безпосередньо екологічної політики України, так і просвітницької діяльності Миколи Володимировича, наголошено було, зокрема, на проблемах енергетичної незалежності України, раціонального використання її лісового фонду, розширення природно-заповідного фонду, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи тощо.

В ході зустрічі завідувач кафедри екології та БЖД Уманського НУС, докт. геогр. наук, професор С. П. Сонько презентував панові Томенку навчальний посібник «Екологічні основи збалансованого природокористування у агросфері», створений у творчому тандемі колективу кафедри та викладачів Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. А також – карту Черкаської області, на якій позначений екологічний вплив окремих сільськогосподарських підприємств на ландшафти.