Меню
Остання редакція: 16 листопада 2018

Зустріч з цікавою людиною.

У жовтні 2018 року відбулась дуже цікава зустріч з відомим науковцем – кандидатом фізико-математичних наук, доктором філософських наук, професором Корсаком Костянтином Віталійовичем.

Стаж наукової і викладацької роботи Костянтина Віталійовича — понад 45 років у кількох ВНЗ України та Алжиру. Викладав дисципліни з багатьох наук: фізика теоретична і загальна, екологія, безпека життєдіяльності, порівняльна педагогіка, філософські проблеми сучасності та ін. Автор понад 800 наукових та навчально-методичних праць - книги, брошури і статті  з багатьох наук в Україні і за кордоном. Чимало винаходів (головний — поняття «ноотехнології» та інші подібні). Старшому поколінню науковців Костянтин Корсак запам’ятався своїми дуже цікавими публікаціями у ВАКівському журналі «Науковий вісник». Можна сказати, що ця людина футуролог не лише за  публікаціями, але й за станом душі.

На даний момент Корсак Костянтин Віталійович співробітник Кафедри гуманітарних дисциплін, мов та фізичного виховання Київського медичного університету УАНМ.

 Були присутні і науково-педагогічні працівники Уманського НУС, і студенти, які з великим зацікавленням слухали лекцію.

В лекції йшлося про два одуховлення світу українцями. Професор констатував, що ХХІ ст – час ноонаук і ноосфери. В результаті на основі точних датувань виникла нооісторія – джерело правди про українців.

         Перше одуховлення світу праукраїнцями тривало кілька тисяч років і полягало у багатьох технологічних винаходах, інформація про які поширилась між Атлантикою і китайськими пустелями й тепер зберігається в понад 400 індоєвропейських мовах. Лінгвісти аж 250 років помилялись в припущенні, що ці мови мали витоком одну протоіндоєвропейську мову якогось надпотужного народу, що перемагав геть усіх в поширенні своєї мови.

         Відстежуючи всі досягнення наук Костянтин Віталійович помітив формування нооісторії за п’ятьма фактами:

  1. Участь наших пращурів у винайденні в Леванті рільництва;
  2. 7500 років тому наші предки змістились на північ і поєднались з мисливцями-аріями. Так виникло Трипілля-1.
  3. Настала ера Великого Трипілля (одомашнення коней, плавлення мідних руд, поділ праці);
  4. 3600 років тому вибух вулкану Санторін зумовив розпад Великого Трипілля, змусивши трипільців переїздити в сучасну Азію;
  5. Трипільці заходу зі зброєю оволоділи Європою і змінили її генетичну карту.

Друге одуховлення світу поширюється з України саме зараз.

На сам кінець Костянтин Віталійович констатував:

- Я мрію урятувати кволий імідж Вітчизни і перетворити її у новий «факел Прометея» через активне поширення ноолексикону.

Всі присутні були у захваті від лекції Корсака Костянтина Віталійовича і щиро подякували професору. Підсумовуючи можна сказати, що ця лекція дала нові знання і матеріал для роздумів.