Меню
Остання редакція: 10 грудня 2018

Проект студентів магістрів

Проект студентів магістрів

В 2017-2018 н.р. продовжився ГІС-проект магістрантів «Екологічний моніторинг території університетського містечка УНУС», який розпочався в 2016-2017 н.р.. Проект виконується в межах дисципліни «ГІС в екології», яка викладається магістрантам кафедри екології та БЖД. Розробка проекту передбачає два самостійних але взаємопов’язаних етапи – польовий та камеральний.

Камеральний етап роботи передбачає оволодіння навичками роботи у ГІС.

Під час польового етапу магістрантами було здійснено відбір проб повітря та ґрунту, а також інші виміри за допомогою спеціальних приладів

А саме дозиметр “Терра-П” – вид вимірювальної техніки, яка призначена для вимірювання дози іонізуючого випромінювання, отриманої приладом, а відповідно і людиною, яка користується даними дозиметром, за певний проміжок часу: годину, добу, робочу зміну.

Використовується у побутових цілях: контроль радіаційної чистоти місць проживання, роботи та відпочинку; предметів побуту, одягу; поверхні грунту на присадибних ділянках; транспортних засобів; будматеріалів; оцінка радіаційного забруднення продуктів харчування, зокрема лісових ягід та грибів; наочне обладнання для закладів освіти. Ми ж використовували його з ціллю контролю радіаційної чистоти відібраних нами точок на території університету. Відповідні записи були внесені в польовий журнал.

Також ми використовували soil-tester. Отримання ґрунтового тесту - це відмінний спосіб виміряти його стан та родючість. Вимірюючи як рівень рН, так і виявити нестачу поживних речовин, ґрунтовий тест може надати інформацію, яка необхідна для підтримки оптимальної родючості щороку.

З виходом «в поле» у кожній точці полігону здійснювались відповідні заміри і відбір проб ґрунту, зафіксували у відповідному журналі час відбору проб, поточні погодні умови та показання приладів.

На даному етапі студенти-магістранти ідводять підсумки визначаючи найнебезпечніші місця для перебування або проживання на території університетського містечка УНУС. 

Проект студентів магістрів